YKS’ye 2.dönem Nasıl Çalışmalısın?

2.dönem yksye nasıl çalışmalısın

Sömestir tatilini iyi değerlendirmiş ve 1.dönem konularının çoğunu eksiksiz telafi etmiş olduğunuzu düşünerek size bazı önerilerde bulunacağız. YKS’ye hazırlanan bir öğrenci olarak 2.dönem nasıl çalışmalısın? Nelere dikkat etmelisin?

2.dönem tavsiyelerine geçmeden evvel eğer halen 1.dönem konularından eksiklerin varsa mutlaka kendine 1-2 hafta gibi bir süre verip 1.dönem konularından eksiklerini hızlı bir şekilde telafi etmelisin. Bununla ilgili Youtube’dan ders videoları izleyebilir, soru çözümleri izleyebilir ya da Best Matematiğin uzman öğretmenlerinden özel ders alabilirsin.

PEKİ 2.DÖNEM YKS SINAVINA NASIL HAZIRLANMALISINIZ?

YKS’de Hedefiniz Hangi Üniversite? Hangi Bölüm?

Öncelikle size çalışmalarda lazım olacak birincil şey hedeftir, hayaldir. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Hangi üniversite ve hangi bölümleri hedefliyorsun? Bunlar üç aşağı beş yukarı belli olmalı. Bunları belirlerken de şuanki deneme sonuçlarından bağımsız düşünebilirsin. Çünkü hedefin doğrultusunda çalışmalarını yapmalısın ve program oluşturmalısın. Hatta hayalinizdeki üniversitenin fotoğrafı mutlaka odanızda veya masanızda olmalıdır.

1.Dönem YKS konuları

Az önce değinmiştik. Tekrar kısaca hatırlatma yapalım. 1.dönemde ağırlıklı olarak TYT Matematikte ilerlediniz. Kısmen AYT Matematikte çalışmalar yaptınız. TYT Matematik, AYT’nin temeli olduğundan dolayı sizin Logaritma, Türev, İntegral gibi konularından üstesinden gelebilmeniz için TYT Matematik konularından Temel Kavramlar, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Mutlak Değer ve Denklemler konularını iyi öğrenmiş olmanız gerekmektedir. Eğer halen bu konularda sıkıntılar yaşıyorsanız mutlaka telafi etmek için birebir özel ders almalısınız.

matematik demo ders

YKS Geometri Dersinin Önemi

Genellikle YKS öğrencileri Geometri dersine soru sayısının azlığından kaynaklı pek önem vermezler. Eğer hedefiniz yüksekse 10 soruyu kesinlikle küçük görmeyin. Geometride yapamayacağınız her soru Sizin hedefinizden uzaklaşmanıza sebep olacaktır. Yine geometriye özel çalışmazsanız her yıl gelen birkaç tane seçici soruyu çözemezsiniz ve derece hayalleriniz suya düşebilir.

Eğer hedefiniz orta doğrultuda ise biraz disiplinli çalışmayla en azından 4-5 tane geometri neti yapabilirsiniz ve böylelikle rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Geometride pes etmeyiniz ve bırakmayınız. Özellikle boş zamanlarınızda Youtube üzerinden geometri soru çözümleri izleyebilirsiniz. Öğretmenlerin yaklaşımlarını öğrenmeniz, Sizi soru çözümlerinden rahatlatacaktır.

Eğer hedefiniz düşükse matematikte 3-5 net yapsam bana yeter gibi bir düşünceniz varsa geometri konularını görmezden gelebilirsiniz. 🙂

‘YKS Matematikte Süre Yetiştiremiyorum ‘Diyenler Ne Yapmalıdır?

TYT Matematik testini yetiştiremiyorum. Ne yapmalıyım? diyorsanız size özel bazı taktikler verebiliriz. Bu yazıyı kaleme aldığımız şu sıralarda 135 dakika verilen TYT sınavı, 30 dakika arttırılarak 165 dakikaya çıkarıldı. Tabi sevindirici bir gelişme oldu. Umarım soruların zorluk düzeyi aynı oranda arttırılmaz ve öğrencilerimiz soruları verilen sürede çözebilir.

TYT soru bankası çözerken öğrencimiz mutlaka her 20 soruluk testi 30-40 dakikada yani 1 soruya 1,5 veya 2 dakika vererek çözmeye alışmalıdır. Bu durum mutlaka not alınmalı ve velisi veya öğretmeni tarafından takip edilmelidir. İlk başlarda sıkılma durumu olabilir sabrederek devam edilmelidir. Eğer 15.soruda süre bitiyorsa not edilmeli ve kalan sorular çözülmelidir. Yeni 20 soruda yine süre tutularak çözülmelidir. Eğer son 1-2 ay gibi bir süre var ise matematik denemesi kitabı satın alınmalı ve yine 40 soruluk test için 50-60 dakika süre tutularak yukarı anlattığımız yöntem tekrar edilmelidir.

AYT Matematik Çalışmaya Ne Zaman Başlamalısın?

AYT Matematik, TYT Matematik bilgilerinin üstüne bina edilmesi gereken bir derstir. Onun için zamandan ziyade TYT konularından Problemlere kadar bitmiş olması şarttır. En geç Aralık- Ocak ayı gibi AYT konularına başlanmış olmalıdır. 2.dönem AYT Matematiğe daha fazla zaman ayırılarak devam edilmelidir. TYT Matematik için ise farklı yayınlardan branş denemeleri çözülmesi tavsiye edilmektedir.

Bıkmadan, Usanmadan Son Güne Kadar Çalış!

YKS sınav sistemi gerçekten zor bir sınavdır. Yaklaşık 3 milyon öğrencinin girdiği ve rekabetin had safhada olduğu bir sıralama sınavıdır. Planlı ve sabırlı bir çalışmayla hayalleriniz gerçek olabilir. Bazen deneme sonuçlarınızda inişler çıkışlar olabilir. Üzülmeden, ümidinizi yitirmeden, bıkmadan, usanmadan son güne kadar çalışmaya devam etmelisiniz. İyi bir üniversite Sizin için iyi bir hayatın habercisidir. Bundan dolayı 3-4 aylık çileli ve zorlu bir hayata sabretmekle hayatınızın dönüm noktasını atlatmış olacaksınız.

Çalışırsan Kazanırsın! Stres Yapma!

O kadar çalışıyorum. Ya kazanamazsam Ben aileme ne diyeceğim? Onların yüzüne nasıl bakacağım? gibi iç seslerinizin Size yarardan çok zarar getirir. Siz yine ailenizin biricik evladı olacaksınız. Ailenizin Size sevgisi, sınav puanlarıyla ölçülemez. Ama eğer böyle düşünmeye devam edersen, çalıştığın halde sınavda başarılı olabilirsin. Onun için sakin olmalısın. İçindeki şeytani vesveseleri bir kenara bırakıp ‘Ben çalışıyorum ve kazanacağım’ demelisin. Hatta ‘Ben kazanamazsam kim kazanacak’ demelisin.

YKS Sınav Stresinden Kurtulmalısın

Sınava az zaman kalmasıyla birlikte stres ve kaygı da beraberinde artmaktadır. Stresiniz ve kaygı düzeyinizi belirli bir noktada tuttuğunuzda bu sizin için başarı getirecektir. Onun için de stresinizi azaltacak, Sizi rahatlatacaklar bazı etkinlikler yapabilirsiniz. Bu arada dinlenme ve deşarj olma adına yapacağınız etkinlikler kesinlikle zaman kaybı değildir.  Zaman kaybı olarak görürseniz, artan stresiniz sizin sınav netlerinizden çalar. Ailenizle pikniğe gitme, arkadaşlarınızla bir etkinlik yapma, sinemaya gitme, tiyatroya gitme, yürüyüş yapma, spor yapma, evde film seyretme, akrabalarınızla bir araya gelme, belirli zamanlarda sınırlı olarak eğlenme adına Youtube’da eğlenceli videolar izlemek gibi etkinlikler yapabilirsiniz.

YKS Konuları Ne Zaman Bitmelidir?

Konu çalışmaya sınava 1 ay kalana kadar devam edebilirsiniz. Yani Mayıs 15’e kadar konular bitmelidir. Son 1 ay artık daha çok genel deneme sınavı çözmeye ve Matematik branş denemeleri çözmeye odaklanmalısınız. Sınavlarda çıkan yanlış ve boşlarınızı analiz etmelisiniz. Bilgi eksikliği var ise, hemen eksik bilgiyi telafi etmelisiniz.

Artık Sınav Günü Geldi!

Yıllardır üniversitenin hayalini kuruyordunuz ve işte size üniversitenin kapısını aralıyacak sınav günü geldi. Ben elimden geleni yaptım deyip rahat bir şekilde sınava girmelisiniz. Keşkelere vesaire sığınmamalısınız.

Kendinize Güvenin

Ne olursa olsun, kendinize güvenerek sınava girmelisiniz. Çünkü siz elinizden geleni yaptınız ve başarılı olmak sizin hakkınız.

Biz de Size Güveniyoruz

YKS gibi zor bir sınav sistemine aylardır çalışarak yorulan tüm öğrencilerimize sonuna kadar güveniyoruz ve Best Matematik ailesi olarak başarılar diliyoruz.

ücretsiz matematik dersi

Whatsapp