Kitap Okumanın Matematik Başarısına (Yeni Nesil Soru Çözümüne) Etkisi ve Faydaları

kitap okumanın yeni nesil sorulara etkisi

Kitap Okumanın Matematik Başarısına Etkisi

Kitap okumanın matematikte yeni nesil soru çözümüne etkisi olduğunu belki de ilk defa duyuyorsunuz. Yeni nesil soruların, uzun paragraflardan ve günlük hayattaki olaylardan oluştuğu bir gerçektir. Paragrafların uzun olması, öğrencileri korkutmuş olsa da sadece verilmek istenen mesaja odaklanılmalıdır. Uzun paragraf, zor soru anlamına gelmemektedir. Aksine birçok soruda uzun paragrafların çözümü kısa ve kolaydır.

Kitap Okumanın Matematiğe Faydaları

Uzun paragraflarda verilmek istenen mesajı, verilen ve istenenleri anlamanın yolu da bol kitap okumaktan geçmektedir. Kitap okumanın matematiğe faydalarını sizin için sıralayalım:

  • Bol kitap okuyan öğrencinin, artık uzun paragraflara karşı ön yargısı olmaz.
  • Böylelikle muhakeme yapma, sebep-sonuç ilişkisi kurma, çıkarımda bulunma özelliği gelişir.
  • Sorularda ve cevap şıklarındaki çeldiricileri daha çabuk farkeder.
  • Soruyu daha hızlı anlayabilir.
  • Sorulardaki püf noktalarını hemen farkeder. Örneğin en az, en çok, tam sayı, asal sayı, doğal sayı, olabilir, olamaz gibi sorunun çözümüne etki eden püf noktalarını es geçmez. 
  • Kitap okumayan öğrenciler birkaç defa soruyu okumak zorunda kalır. 
  • Kitap okuyan öğrenciler daha az dikkat hatası yapar.

Her Gün 20 Sayfa Kitap Okumak

Kitap okuma LGS başarısında ders çalışmak kadar değerlidir. Onun için LGS’ye hazırlanan öğrencilerimizin her gün 20-30 sayfa kitap okumaları önerilmektedir. Öğrencinin herhangi bir derse vakit ayırması gibi, günlük olarak da 45 dakika civarında kitap okumaya vakit ayırması çok önemlidir.  Kitap okumak bu anlamda öğrenciyi hem psikolojik olarak rahatlatacak ve gevşetecek hem de mantık muhakemesini güçlendirerek sınava tam hazır olmasını sağlayacak. Eğer kitap okumanın sizin için faydasına inanıyorsanız, sıra hangi kitapları okuyacağınıza geldi.

LGS’ye Hazırlanırken Okunması Gereken Kitaplar

Cevabımız kısa. Öncelikle çok sevdiğiniz tarzda konusu olan ve size çekici gelen kitapları okumalısınız. Çünkü kitap okumaya karşı ön yargısı olan öğrenciler önce kitapları kendi istek ve arzularına göre seçmeliler. Yani sana cazip gelen kitaplardan başlangıç yapabilirsin. 

Tavsiye edilen kitaplara gelecek olursak öncelikle dünya klasiklerini size önerebiliriz. Gençlik romanları, macera romanları ve aşk romanları sizin daha çok dikkatinizi çekecektir. LGS’ye hazırlanırken okuyabileceğiniz 20 tane kitabı Best Matematik olarak derledik. Bu kitaplardan istediğinizi seçebilir ve kitap okumanın yeni nesil soru çözümüne etkisini bizzat yaşayarak görebilirsiniz.

LGS ÖĞRENCİLERİNE 20 KİTAP TAVSİYESİ (Ortaokul Kitap Önerileri)

Şimdi size LGS sürecinde okuyabileceğiniz, ortaokul kitap önerileri ve 13 yaş kitap önerileri sunuyoruz. 

  1. Kürk Mantolu Madonna- Sebahattin Ali
  2. Beyaz Gemi-Cengiz Aytmatov
  3. Çalıkuşu- Reşat Nuri Güntekin
  4. Yılkı Atı- Abbas Sayar
  5. Toprak Ana- Cengiz Aytmatov
  6. Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov
  7. Karagöz ile Hacivat
  8. Suç ve Ceza-Dostoyevski
  9. Sefiller- Victor Hugo
  10. Deniz Kurdu- Jack Landon
  11. Kraliçeyi Kurtarmak- Vladimir Tumanov
  12. Uçurtma Avcısı- Khaled Hosseini
  13. Beyaz Zambaklar Ülkesinde- Grigory Petrov
  14. Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos
  15. Pal Sokağı Çocukları- Ferenc Molnar
  16. İki Şehrin Hikayesi- Charles Dickens
  17. İnsan Ne İle Yaşar- Tolstoy
  18. İnci-John Steinbeck 
  19. 80 Günde Devri Alem-Jules Verne
  20. Son Adanın Çocukları-Zülfü Livaneli

En güzel kitap önerileri ve öğretmenlerimizin belirlediği 20 adet tavsiye kitap listesini sizin için derledik.  Bu kitapların ortaokul sürecinde veya LGS sınav sürecinde okunması çok faydalıdır.

kitap okumak mı paragraf çözmek mi

Kitap Okumak mı Paragraf Çözmek Mi?

Kitap okumanın faydasına zaten inanıyorsunuz. Ancak kitap okumanın matematiğe etkisini de sizin için bir nebze anlatmaya çalıştık. Gelelim bu nokta da öğrencilerin ve velilerin en çok çıkmaza girdiği konuya… Kitap okumak mı paragraf çözmek mi? Hangisini yapalım? Bizce ikisi de doğru. Yani paragraf çözmeyi kesinlikle hiç bırakmadan (günde 1 paragraf testi olsa bile) , yukarıda da ifade ettiğimiz gibi günde 20 sayfa kitap okumanız sizin için çok faydalıdır. Çünkü LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencinin psikolojik olarak kaygılandığı ve çıkmaza girdiği noktalar çok olmaktadır. Böyle durumlarda günde 20 sayfa kitap okumak onu rahatlatacaktır. Bundan dolayı hem kitap okuyarak hem de bir yandan paragraf çözmeyi de bırakmadan LGS ve YKS sürecini yürütmelisiniz. 

Best Matematik olarak öğrenci koçluğu sistemimizde, öğrencilerin çalışma programını düzenliyor, öğrenciye özel programlar yapıyoruz. Ayrıca LGS-YKS sürecinde verimli ders çalışmaları için neler yapabilecekleri üzerinde tavsiyelerde bulunuyoruz. Yeni nesil soru çözümlerinde full yapma adına taktikler veriyoruz. Siz de bizimle tanışmak ister misiniz?

Whatsapp